4. Services: faciliteer je leden

Leden worden lid van een community vanwege de voordelen die ze krijgen van de diensten die de community hun biedt. Het is in het belang van de community dat leden zich bewust zijn van deze services en dat ze te allen tijde eenvoudig te gebruiken en toegankelijk zijn.

De servicepagina

De servicepagina, zoals gepresenteerd op het platform, is speciaal ontworpen om services weer te geven en te promoten. Waar de tijdlijn een zeer dynamische inhoud toont, functioneert de servicepagina als een menu met meer statische informatie.

Elke service die wordt weergegeven op de servicepagina heeft een titel, icoon en omslagafbeelding, en verwijst naar een informatiepagina, formulier of functie. Services worden voornamelijk gebruikt om leden te informeren en om gegevens te verzamelen en/of te visualiseren. Een communitymanager kan services configureren, services pinnen in het menu en services toegankelijk maken voor een selectie van leden. Het is ook mogelijk om aangepaste services te maken; tekstvelden, afbeeldingen/bestandsupload, knoppen en links maken het gemakkelijk om aantrekkelijke en functionele pagina's te maken.