Tweestapsverificatie - 2FA

Geen zorgen: Dit hoeft éénmaal ingesteld te worden, daarna is het alleen nodig om één keer in de 30 dagen een verificatiecode in te voeren óf bij het inloggen na handmatig uitloggen.

Via de website

1. Eerste keer aanmelden

Druk op tweestapsverificatie inschakelen

2. Tweestapsverificatie inschakelen

Scan en open de QR-code met één van de volgende apps:
iPhone camera (alleen iOS)
Google Authenticator (Android en iOS)
Microsoft Authenticator (Android en iOS)
een andere authenticator app

2a. iPhone - Verificatie toevoegen aan wachtwoorden

Kies na het scannen van de QR code het juiste account om de verificatiecode te openen.
Staat je account er niet tussen? Klik dan ‘Annuleer’ en voeg je gebruikersnaam toe aan je iPhone wachtwoorden of gebruik de Google Authenticator app.

2b. Google Authenticator app

Klik op de + knop om de QR te scannen en de verificatiecode toe te voegen aan je app.

2c. Microsoft Authenticator app

Open de app en tik op Account toevoegen.
Selecteer Ander account in Microsoft Authenticator.
Stel uw apparaat in door te kiezen voor:
QR-code scannen: gebruik het scanprogramma in de Authenticator-app.
De verificatiecode invoeren: voer in de Authenticator-app de geheime sleutel in.
Voer de 6-cijferige verificatiecode in.

3. Voer de verificatiecode in

Neem de code over uit je iPhone instellingen of Authenticator app.

Let op: De code verandert na 30 seconde vanwege veiligheidsredenen.

4. Gelukt! Sla de herstel codes op.

Sla nu alleen nog de herstelcodes ergens op zodat je later ook nog kan inloggen als je smartphone niet werkt.
Je kunt deze herstelcodes gebruiken voor het geval je niet kunt verifieren via je authenticator-app. We raden je ten zeerste aan je herstelcodes te kopieren en te bewaren.

Via de mobiele apps

1. Voer de verificatiecode in

Alleen de eerste stap werkt anders op de app: In plaats van een QR code scannen, kan je op de ‘Authenticator-app openen’ knop klikken. Dit opent de iPhone wachtwoorden of een geïnstalleerde app zoals Google Authenticator.

2a. iPhone - Verificatie toevoegen aan wachtwoorden

Kies na het klikken op de knop het juiste account om de verificatiecode te openen.
Staat je account er niet tussen? Klik dan ‘Annuleer’ en voeg je gebruikersnaam toe aan je iPhone wachtwoorden of gebruik de Google Authenticator app.

2b. Google Authenticator app

Accepteer het toevoegen van de verificatiecode na het klikken op de knop.
Klik dan op het juiste account om de verificatiecode te openen.

2c. Microsoft Authenticator app

Open de app en tik op Account toevoegen.
Selecteer Ander account in Microsoft Authenticator.
Stel uw apparaat in door te kiezen voor:
QR-code scannen: gebruik het scanprogramma in de Authenticator-app.
De verificatiecode invoeren: voer in de Authenticator-app de geheime sleutel in.
Voer de 6-cijferige verificatiecode in.

3. Voer de verificatiecode in

Kopieer en plak de code uit je iPhone instellingen of Authenticator app en klik op Inschakelen.

Let op: De code verandert na 30 seconde vanwege veiligheidsredenen.

4. Gelukt! Sla de herstel codes op

Sla nu alleen nog de herstelcodes ergens op zodat je later ook nog kan inloggen als je smartphone niet werkt. Je kunt deze herstelcodes gebruiken voor het geval je niet kunt verifieren via je authenticator-app. We raden je ten zeerste aan je herstelcodes te kopieren en te bewaren.